Irene Forte

Irene Forte

Laat de natuur weldadig werk doen. Met de pure producten en geavanceerde technieken van Irene Forte Skincare weet je zeker dat je het beste van het beste krijgt. Gevoed vanuit de eeuwenoude praktijk en klinisch bewezen. De hoogste tijd om jullie dan ook mee te nemen in de wereld van Irene Forte.

Klinisch bewezen
Met natuurlijke ingrediënten en het wetenschappelijke medische inzicht van Dr. Francesca Ferri worden de producten van Irene Forte nauwkeurig samengesteld. Samen met haar team van cosmetische wetenschappers, brengt ze meer dan 35 jaar expertise op het gebied van huidverzorgingsonderzoek en -ontwikkeling in het assortiment van Irene Forte. Als expert in het gebruik van plantenextracten bij de behandeling van dermatologische aandoeningen, was Dr. Francesca Ferri de eerste die het voordeel van Mahonia Aquifolium (hulst bladige berberis) ontdekte bij de behandeling van psoriasis. Daarnaast was ze de grondlegger van een proces om resveratrol te extraheren van rode druiven om zowel psoriasis als dermatitis te kunnen behandelen. Maar er is nog meer wat Dr. Francesca Ferri en haar team Irene Forte heeft gebracht.

Zo wordt Myoxinol™, gewonnen uit Hibiscus Esculanta-zaden gebruikt om rimpels te verminderen. Dit ingrediënt vind je terug in Hibiscus Nachtcrème, Hibiscus Serum en Prickly Pear Face Cream.

Maak daarnaast kennis met de Pistache-olie die gebruikt wordt om te hydrateren en cel vernieuwing van de huid te activeren. De Omega 3, 6 & 9 Pistache Oil vind je terug in de Irene Forte pistache gezichtsmasker, pistache lippenbalsem, oranjebloesem- gezichtsolie en lichaamsolie.

Maak daarnaast kennis met de cactusvijgbladeren die zijn geoogst in Sicilië. Deze werken als hyaluronzuur om de huid te hydrateren en huidontstekingen te verminderen. De Prickly Pear Polysachariden vind je terug in de Irene Forte producten: Prickly Pear Face Cream en Prickly Pear Body Cream.

Actieve ingrediënten:
De kennis van de wetenschap van huidverzorging zorgt ervoor dat Irene Forte producten kan formuleren die op een natuurlijke en klinische wijze zeer effectief zijn voor de huid. Alle samengestelde producten bestaan uit ingrediënten die met nauwkeurigheid zijn geselecteerd om met elkaar samen te werken en de natuurlijke biochemie van het lichaam aan te vullen.

De gevoelige huid
Bij Irene Forte worden alle huidverzorgingsproducten getest volgens de standaard dermatologische test en zijn alle producten gecertificeerd als niet-irriterend. Daarnaast worden de Irene Forte producten getest volgens een klinisch testprogramma, dat speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Zo is klinisch bewezen dat de volgende producten van Irene Forte goedgekeurd zijn voor de gevoelige huid: Almond Cleansing Milk, Helichrysum Hyaluronic Toner, Lemon Toner, Pistachio Face Mask, Hibiscus Serum, Rose Face Oil, Prickly Pear Face Cream, Aloë Vera Face Cream en Hibiscus Night.

Meer over Irene Forte
Irene Forte, oprichtster van en drijvende kracht achter Irene Forte Skincare, groeide op in een echte ondernemersfamilie. Als wellness adviseuse binnen de Spa-hotelketen Rocco Forte Hotels ontwikkelde ze haar holistische kijk op verzorging verder en verder. Ze zag genoeg producten die weliswaar natuurlijk waren, maar daarmee niet persé goed of effectief. En daar tegenover al die producten die in het laboratorium ontwikkeld zijn, maar weinig met de natuur van doen hebben. Daarom ging ze op zoek naar een lijn die beide werelden beslaat: de kracht van organische, plant-based formules, vertaald naar effectieve producten mét wetenschappelijke onderbouwing. De strekking van het merk -het nieuwe naturel- is in alles voelbaar.

De producten van Irene Forte
Alle producten komen rechtstreeks van de biologische Verdura boerderij in het prachtige Sicilië. Daarnaast zijn alle producten door de jaren heen door en met Spa-professionals getest in de exclusieve Rocco Forte Hotels. Met als resultaat: een baanbrekende lijn die het beste in jou naar boven haalt! De producten van Irene Forte zijn verkrijgbaar in onze shop.

Enkele behandelingen
Ga jij voor een heerlijke Irene Forte gezichts-, een lichaamsbehandeling of kies je voor een uniek aanbod van weldadige en intens voedende rituelen?  Bij FØRENA haal je het maximale uit je lichaam en werk je actief aan het zelfherstellend vermogen. We lichten daarom nog graag een aantal Irene Forte behandelingen uit:

Etna age-defying facial
Voel hoe de krachten van de natuur het beste in je huid terug naar boven halen. Deze krachtige, zeer effectieve en luxueuze gezichtsbehandeling maakt gebruik van warme en koude vulkanische stenen uit de Etna. De speciale formule ontspant, revitaliseert en brengt jouw huid weer in balans. We brengen twee verschillende maskers aan en bevorderen daarmee de stevigheid, de hydratatie en de glans van de huid. Je voelt direct hoe je huid gevoed wordt, je ervaart de pure aandacht tot in je poriën.

‘Laat achter je wat was. Laat gaan wat moet. Laat zijn wat is.’

Meer weten

Mediterranean nourishing treatment
Geef je lichaam een enorme boost met deze intens voedende behandeling. Sluit je ogen en droom weg… Je ligt heerlijk en voelt de Siciliaanse zon bij je binnenkomen. Een zachte lome bries brengt je in serene sferen. Ruik het verse fruit wanneer we je verwennen met onze romige Abrikozen Body Scrub waarmee we jouw huid glad maken. Pure verwennerij.

‘Het beste uit het mediterrane dieet is direct doorvertaald naar een persoonlijke behandeling. En wetenschappelijk onderbouwd!’

Meer weten

Mediterranean skin diet facial ritual
Je voeten vormen je basis. Daarom beginnen we met een heerlijk revitaliserend voetenbad. Vervolgens brengen we al je zintuigen in vervoering met een ritmische mini-rugmassage, onder het genot van prachtige Siciliaanse muziek. Daarna volgt de gezichtsbehandeling; met vloeiende bewegingen brengen we de Verdura’s Biologische Olijfolie aan. Daarmee reinigen en voeden we je huid intens. Maar daar blijft het niet bij…

Terwijl jij heerlijk met gesloten ogen geniet van mediterrane vibes, brengen wij maar liefst drie verschillende maskers aan, die elkaar perfect aanvullen en versterken. In combinatie met onze drievoudige massagetechniek, die kenmerkend is voor Irene Forte, zorgen we er zo voor dat jouw huid optimaal gehydrateerd wordt en een prachtige glans krijgt. Alsof je na een lange, lome zomerse dag neerstrijkt op je eigen Italiaanse terras.

Deze heerlijke rituele behandeling kent meerdere lagen van actieve ingrediënten. Voor je lichaam én je geest. Deze reis herstelt je evenwicht, revitaliseert en vernieuwt je huid intens, terwijl de Siciliaanse klanken je volledig meenemen naar zorgeloze sferen. Al die effecten versterken elkaar en dat merk je meteen. Gun jezelf of een ander zo’n bijzondere trip.

“Iedere dag zet jij zelf de toon voor het tempo van de dag. Pak de zon en straal!”

Meer weten