Veelgestelde Vragen

Algemeen

Arrangementen

Floaten

Icoone

Cameratoezicht

In onze ontvangstruimte is een camera geplaatst. Het gebruik van cameratoezicht is voor beveiliging van onze gasten en medewerkers. Het cameratoezicht voldoet aan alle eisen, zoals deze zijn opgesteld door de Autoriteit Persoonsgegevens.

terug naar boven

Openbaar vervoer

Helaas stopt er geen trein of bus in de nabijheid van FØRENA. Dichtstbijzijnde treinstation is Tiel, vanwaar u met de taxi naar ons kunt komen.

terug naar boven

Openingstijden/Feestdagen

Wij zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur.
Zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 13:00 uur.

Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag zijn we gesloten.

terug naar boven

Badkleding

Bij FØRENA is badkleding – voor mannen een strakke short – verplicht.

terug naar boven

Leeftijd

Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom in ons spa-gedeelte.

terug naar boven

Zwanger

Als je je goed voelt, kun je altijd gebruikmaken van de sauna. Gedurende de eerste drie maanden is voorzichtigheid geboden. Wij adviseren u om geen gebruik te maken van de infraroodcabine. Bij twijfel altijd een arts raadplegen!

terug naar boven

Vanaf welke leeftijd kun je komen floaten?

Kinderen vanaf de leeftijd 14 jaar of ouder zijn welkom om te komen floaten. We geven kinderen eerst een uitgebreide uitleg, voordat ze aan hun floatsessie beginnen. De floatruimte is voor een medewerker van FØRENA altijd toegankelijk, mocht dit noodzakelijk zijn.

terug naar boven

Mag je floaten tijdens de menstruatie?

Nee, dit is uit hygiënische overwegingen niet toegestaan.

terug naar boven

Mag je floaten als je zwanger bent?

Ja, dat mag. De spieren in het lichaam ontspannen volledig tijdens een floatsessie en dat is heerlijk voor de wervelkolom die tijdens een zwangerschap extra wordt belast. Ook de gewichtloosheid, de warmte en de rust dragen bij aan ontspanning. Voor ultieme ontspanning en balans, kun je de floatsessie aanvullen met onze Mediterranean maternity massage.

Raadpleeg van tevoren wel even je arts of verloskundige.

terug naar boven

Kan je ziek worden van iemand die voor jou heeft gefloat?

Nee, dit is niet mogelijk. Na iedere floatsessie wordt het water gefilterd en volledig gesteriliseerd. Tevens wordt het water ‘s nachts – gedurende 2×4 uur – gefilterd.

terug naar boven

Kwaliteit floatwater

Na iedere floatsessie wordt het water langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water wordt water langs twee filters, een UV-lamp en een systeem met waterstofperoxide geleid. Daarnaast wordt de kwaliteit van het water regelmatig getest.

terug naar boven

Scheren en ontharen

Wij adviseren je om voorafgaand aan het floaten niet te scheren of te ontharen, in verband met het zoutgehalte van het water. Het zout kan prikken.

terug naar boven

Wordt Icoone vergoed door de zorgverzekeraar?

Icoone wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar. Dat hangt van de indicatie af en het zal ook per polis verschillen of vergoeding mogelijk is. Als vergoeding mogelijk is, dan zal de organisatie die Icoone biedt over een AGB-registratie moeten beschikken. Deze registratie heeft FØRENA niet. Voor meer informatie over de AGB-registratie zou je kunnen kijken op de website van Vektis. Daar vind je ook een register met aangesloten organisaties.

terug naar boven