Veelgestelde Vragen

Algemeen

Floaten

Icoone

Spa

Cameratoezicht

In onze ontvangstruimte is een camera geplaatst. Het gebruik van cameratoezicht is voor beveiliging van onze gasten en medewerkers. Het cameratoezicht voldoet aan alle eisen, zoals deze zijn opgesteld door de Autoriteit Persoonsgegevens.

terug naar boven

Openbaar vervoer

Helaas stopt er geen trein of bus in de nabijheid van FØRENA. Dichtstbijzijnde treinstation is Tiel, vanwaar u met de taxi naar ons kunt komen.

terug naar boven

Openingstijden/Feestdagen

Maandag: 14.00 – 21.00
Dinsdag: 09.00 – 21.00
Woensdag: 09.00 – 18.00
Donderdag: 09.00 – 21.00
Vrijdag: 09.00 – 18.00
Zaterdag: 09.00 – 14.00
Zondag: Gesloten

Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag zijn we gesloten.

terug naar boven

Vanaf welke leeftijd kun je komen floaten?

Kinderen vanaf de leeftijd 14 jaar of ouder zijn welkom om te komen floaten. We geven kinderen eerst een uitgebreide uitleg, voordat ze aan hun floatsessie beginnen. De floatruimte is voor een medewerker van FØRENA altijd toegankelijk, mocht dit noodzakelijk zijn.

terug naar boven

Mag je floaten tijdens de menstruatie?

Nee, dit is uit hygiënische overwegingen niet toegestaan.

terug naar boven

Mag je floaten als je zwanger bent?

Ja, dat mag. De spieren in het lichaam ontspannen volledig tijdens een floatsessie en dat is heerlijk voor de wervelkolom die tijdens een zwangerschap extra wordt belast. Ook de gewichtloosheid, de warmte en de rust dragen bij aan ontspanning. Voor ultieme ontspanning en balans, kun je de floatsessie aanvullen met onze Mediterranean maternity massage.

Raadpleeg van tevoren wel even je arts of verloskundige.

terug naar boven

Kan je ziek worden van iemand die voor jou heeft gefloat?

Nee, dit is niet mogelijk. Na iedere floatsessie wordt het water gefilterd en volledig gesteriliseerd. Tevens wordt het water ‘s nachts – gedurende 2×4 uur – gefilterd.

terug naar boven

Kwaliteit floatwater

Na iedere floatsessie wordt het water langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water wordt langs twee filters, een UV-lamp en een systeem met waterstofperoxide geleid. Daarnaast wordt de kwaliteit van het water regelmatig getest.

terug naar boven

Scheren en ontharen

Wij adviseren je om voorafgaand aan het floaten niet te scheren of te ontharen, in verband met het zoutgehalte van het water. Het zout kan prikken.

terug naar boven

Badkleding dragen tijdens floaten is niet nodig

Wij adviseren om geen badkleding te dragen tijdens het floaten. Het meeste effect haal je immers uit de floatsessie als je zo min mogelijk prikkels ervaart en geen knellende badkleding draagt. De ruimte waarin de FloatSpa zich bevindt heb je helemaal alleen tot je beschikking.

terug naar boven

Floaten kan ondersteuning bieden bij fibromyalgie, artrose en lipoedeem

Voor mensen met chronische (stress gerelateerde) pijn of stijve gewrichten, is floaten een prima hulpmiddel om de pijn te verlichten. Floaten verbetert de zuurstofopname in het lichaam doordat de bloedvaten verder open gaan staan. Dat zorgt voor een verbetering van de bloedtoevoer naar de hersenen, organen en ledematen. Doordat je gewichtloos bent tijdens floaten, daalt de spierspanning en de druk op de gewrichten. Dit helpt om zowel spierpijn, fibromyalgie gerelateerde klachten, pijn door gewichtsslijtage of een hernia te verlichten. Het zorgt voor meer energie en soepelheid.

terug naar boven

Floaten en herstel long-covid

Floaten kan gericht worden ingezet om fysieke en mentale klachten te verlichten. Zo kan het verlichting bieden bij long-covid en het herstelproces bevorderen. Wij ontvingen een recensie van Marij. Zij is herstellende van long-covid en deelt haar ervaring met floaten:

“Sinds ongeveer een maand float ik bij FØRENA, nadat ik voor de tweede keer getroffen ben door long-covid. Dit is een complexe multisysteemziekte die mensen langdurig kan beïnvloeden. Fysieke en mentale klachten, stress en vermoeidheid zijn veel voorkomende symptomen. Ik heb gemerkt dat onder andere het floaten een positieve invloed heeft op mijn symptomen, maar vooral op mijn herstel.
Tijdens het floaten ervaar ik totale gewichtloosheid door het drijven wat een gevoel van diepe ontspanning geeft. Het uur dat ik doorbreng in de floatcabine is zo rustgevend dat de tijd voorbij vliegt. Een hele wonderlijke, maar voor mij fijne, ervaring. Ook helpt het bij het verminderen van spierspanning, pijn en vermoeidheid wat mijn herstelproces ondersteunt.” – Marij

terug naar boven

Wordt Icoone vergoed door de zorgverzekeraar?

Icoone wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar. Dat hangt van de indicatie af en het zal ook per polis verschillen of vergoeding mogelijk is. Als vergoeding mogelijk is, dan zal de organisatie die Icoone biedt over een AGB-registratie moeten beschikken. Deze registratie heeft FØRENA niet. Voor meer informatie over de AGB-registratie zou je kunnen kijken op de website van Vektis. Daar vind je ook een register met aangesloten organisaties.

terug naar boven

Badkleding

Bij FØRENA is badkleding verplicht in de Spa. Tijdens het floaten adviseren wij om geen badkleding te dragen.

terug naar boven

Leeftijd

Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom in ons spa-gedeelte.

terug naar boven

Zwanger

Als je je goed voelt, kun je altijd gebruikmaken van de sauna. Gedurende de eerste drie maanden is voorzichtigheid geboden. Wij adviseren je om geen gebruik te maken van de infrarood. Bij twijfel adviseren wij om een arts te raadplegen.

terug naar boven