Floaten

Lekker op je rug drijven in een prachtige, ietwat ‘spacy’ capsule, gevuld met warm water. Je komt in een gewichtloze ontspannen toestand. 80% van de belasting van het zenuwstelsel ontstaat door zwaartekracht. Door de magnesiumzouten in het water ervaar je geen zwaartekracht en blijf je drijven, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking treedt.
Een uur floaten staat gelijk aan meerdere uren slaap. En we weten allemaal hoe goed en gezond nachtrust voor je is. Besef van tijd en soortgelijke prikkels vallen weg, waardoor je even helemaal terugkomt bij jezelf. Tel daar de gewichtloosheid bij op en je kunt je voorstellen dat je even helemaal geen ballast van de dagelijkse drukte ervaart. Maar het wordt nog mooier: het bijzondere water bevat magnesium, dat direct wordt opgenomen door je huid, met alle gezondheidsvoordelen van dien.

“Verlicht je stressniveau op fysiek en mentaal gebied.”

Effecten van floaten

 • Activatie zelfherstellend vermogen: afbraak van melkzuur, ACTH en adrenaline
 • Diepe ontspanning: afbraak van het stresshormoon cortisol
 • Door opname pure magnesium: tekorten aanvullen, spieren herstellen
 • Floaten stimuleert de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon

Natuurlijke luxe

 • Water op lichaamstemperatuur, je wordt één met jezelf
 • Nieuwste technologie
 • Water verrijkt met magnesium
 • Ideale voorbereiding: boek de Aquamoonbeleving vooraf

Wist je dat

Tijdens Floaten kom je in een staat van kalmte waarbij je hersenen zogenaamde theta-golven produceren. De ideale combinatie van stilte en volledige ontspanning van het lichaam, brengen je in een serene staat, die we ook kunnen bereiken via meditatie. Onderzoek laat zien dat mensen zich na een floatsessie stressbestendiger en gelukkiger voelen. Slaappatronen en concentratie verbeteren aanzienlijk. Dus zowel het lichaam als de geest varen er wel bij. Floaten kan ondersteuning bieden bij long-covid. Ook bij fibromyalgie, artrose en lipodeem kan het verlichting geven.

Aquamoon belevingsdouche

Voordat je helemaal tot rust komt in de FloatSpa, kun je er voor kiezen om jezelf te verwennen met de Aquamoon belevingsdouche. De ultieme voorbereiding want je spoelt alle gedachten en ruis al van je af, terwijl je geniet van het zuivere warme water en prettige geuren en kleuren. Je kunt deze beleving voor €7,50 toevoegen aan je floatsessie.

Duo-floaten

Wil je floaten met iemand samen ervaren? Dan is duo-floaten misschien wat voor jou! Onze FloatSpa is groot genoeg om samen naast elkaar te drijven. Vind je het prettig om tijdens duo-floaten badkleding te dragen? Uiteraard is dat mogelijk. De prijs van een duo-floatsessie is €73.

Floaten reserveren

Floaten bij FØRENA

Wat floaten bij FØRENA zo uniek maakt:

 • Stap binnen in een oase van rust en luxe. Een fijne plek, waar je meteen tot rust komt zodra je de drempel over komt.
 • Aan alles is gedacht zodat het je aan niets ontbreekt. Een fijne dikke handdoek ligt voor je klaar evenals verzorgingsproducten zoals shampoo, conditioner, bodylotion en handwash. Ook oordopjes zijn aanwezig voor tijdens je float-sessie.
 • De floatruimte is voor jou gereserveerd, zodat je in alle privacy kunt floaten.

FØRENA is gelegen aan de rand van Druten, 20 minuten vanaf Nijmegen, Beuningen, Wijchen en Tiel en 25 minuten vanaf Arnhem. Je kunt gratis parkeren.

Floaten boeken en prijzen

Om echt effect te merken van de kracht van floaten, raden wij aan om vaker dan 1 keer te komen. Dan ken je de ervaring en kom je sneller in de staat van diep herstel. We bieden floaten in de volgende vormen aan:

Strippenkaarten:

Je kunt ook een losse floatsessie van 60 minuten boeken voor €53. Duo-floaten: €73. Voor ultieme ontspanning kun je floaten combineren met een massage, gezichtsbehandelingritueel of lichaamsbehandeling.

Bovengenoemde tijden zijn werkelijke floattijden. De tijd voor het douchen en omkleden gaat daar niet vanaf.

Floaten reserveren

Ook bij FØRENA

Magnificent me time

Dag- of avondprogramma
Het ultime magnesiumprogramma

Lees meer

Cocooner

Luxe behandeling voor diepe ontspanning
Inclusief hoofdmassage en verzwaringsdeken

Lees meer

Triple Magnesium+

Magnesiumsupplement
Voor soepele spieren, bij vermoeidheid en een heldere geest

Lees meer