Floaten

Lekker op je rug drijven in een prachtige, ietwat ‘spacy’ capsule, gevuld met warm water. Je komt in een gewichtloze ontspannen toestand. 80% van de belasting van het zenuwstelsel ontsaat door zwaartekracht. Door de magnesiumzouten in het water ervaar je geen zwaartekracht en blijf je drijven, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking treedt.
Een uur floaten staat gelijk aan meerdere uren slaap. En we weten allemaal hoe goed en gezond nachtrust voor je is. Besef van tijd en soortgelijke prikkels vallen weg, waardoor je even helemaal terugkomt bij jezelf. Tel daar de gewichtloosheid bij op en je kunt je voorstellen dat je even helemaal geen ballast van de dagelijkse drukte ervaart. Maar het wordt nog mooier: het bijzondere water bevat magnesium, dat direct wordt opgenomen door je huid, met alle gezondheidsvoordelen van dien.

“Verlicht je stressniveau op fysiek en mentaal gebied.”

Floaten is goed voor je gezondheid: 

  • Activatie zelfherstellend vermogen: afbraak van melkzuur, ACTH en adrenaline
  • Diepe ontspanning: afbraak van het stresshormoon cortisol
  • Door opname pure magnesium: tekorten aanvullen, spieren herstellen
  • Floaten stimuleert de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon

Natuurlijke luxe

  • Water op lichaamstemperatuur, je wordt één met jezelf
  • Ideale voorbereiding door Aquamoonbeleving vooraf
  • Nieuwste technologie, optimale persoonlijke instelling
  • Water verrijkt met magnesium

Floaten bij FØRENA

Voordat je helemaal tot rust komt in de FloatSpa, verwen je jezelf met de Aquamoon belevingsdouche. De ultieme voorbereiding want je spoelt alle gedachten en ruis al van je af, terwijl je geniet van het zuivere warme water en prettige geuren en kleuren.

Wist je dat

Tijdens Floaten kom je in een staat van kalmte waarbij je hersenen zogenaamde theta-golven produceren. De ideale combinatie van stilte en volledige ontspanning van het lichaam, brengen je in een serene staat, die we ook kunnen bereiken via meditatie. Onderzoek laat zien dat mensen zich na een floatsessie stressbestendiger en gelukkiger voelen. Slaappatronen en concentratie verbeteren aanzienlijk. Dus zowel het lichaam als de geest varen er wel bij.

Floaten boeken

Om echt effect te merken van de kracht van floaten, raden wij aan om vaker dan 1 keer te komen. Dan ken je de ervaring en kom je sneller in de staat van diep herstel. We bieden floaten in de volgende vormen aan:

Strippenkaarten:

Je kunt ook een losse floatsessie van 60 minuten boeken voor € 49. Voor ultieme ontspanning kun je floaten combineren met een massage, gezichtsbehandelingritueel of lichaamsbehandeling.

Bovengenoemde tijden zijn werkelijke floattijden. De tijd voor het douchen, de Aquamoon en omkleden gaat daar niet vanaf.