Wat is floaten?

Genieten van een heerlijk ontspannen moment in een, ietwat ’spacy’ capsule gevuld met warm water. Heb jij het Floaten al ervaren? Bij FØRENA laten we je er maar al te graag kennis mee maken. De hoogste tijd om je mee te nemen in de wereld van het Floaten.


Wat is Floaten?
Bij Floaten drijf je gewichtloos op een laag zoutwater, waarbij de temperatuur van het water verwarmd is tot circa 35,5°C. Deze temperatuur staat gelijk aan je lichaamstemperatuur en dat is niet zonder reden. Je lichaam merkt hierdoor snel niet meer welke delen van het lichaam in contact staan met het water en welke niet. Je ervaart hierdoor een gewichtloosheid, die zorgt voor het ultieme ontspannen gevoel. Een uur Floaten staat gelijk aan meerdere uren slaap. En ook jij weet als geen ander dat voldoende nachtrust goed voor je is!


Waarom Floaten?
Er is jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van het Floaten. Het zorgt er niet alleen voor dat het stresshormoon in je lichaam vermindert, maar stimuleert ook de productie van bepaalde hormonen die je een fijn en prettig gevoel geven.

Let it flow zullen we maar zeggen. Door te Floaten activeer je het zelfherstellend vermogen van het lichaam en wordt de afbraak van melkzuur, ACTH (adrenocorticotroop hormoon) en adrenaline gestimuleerd.

Bij het Floaten ervaar je even helemaal geen externe prikkels, waardoor je lichaam in een staat van diepe ontspanning komt en dat bevordert de afbraak van het stresshormoon cortisol.

Daarnaast wordt bij het Floaten de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon gestimuleerd.Magnesium
Je lichaam heeft magnesium nodig. Dit is namelijk essentieel voor je zenuwvoorziening, het ritme van je hart en de werking van je spieren. Momenteel is het lastig om door middel van voeding voldoende magnesium binnen te krijgen. De effectiefste manier om magnesium op te nemen is via de huid. Het water waarin je drijft bevat ca. 500 kilo Epsomzout. Dit zout heeft een unieke samenstelling en positieve werking op het lichaam. De belangrijkste stof in Epsomzout is magnesium. Door de opname van pure magnesium worden tekorten aangevuld en herstellen je spieren sneller. Het magnesiumzout-gehalte is zo hoog dat de zwaartekracht wordt opgeheven en je met gemak blijft drijven. Terwijl jij even helemaal tot rust komt, neemt jouw lichaam magnesium op en worden tekorten aangevuld.


De wetenschap bewijst
Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham in Engeland hebben het volgende aangetoond. Regelmatige huidblootstelling aan magnesiumzouten verbetert het mineraalgehalte in de bloedbanen binnen enkele uren. Hierbij werd tevens ontdekt dat bij grootschalige saturatie van de huid, oftewel het weken in magnesium, het beste resultaat opleverde.

Naast het op peil houden van het magnesiumgehalte heeft het Floaten ook een ontstekingsremmende werking en worden gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Patiënten met chronische pijnaandoeningen, zoals fibromyalgie, ervaren een aanzienlijke verbetering van de hoeveelheid pijn, bij regelmatig Floaten.


Droom even helemaal weg
Tijdens het Floaten kom je in een staat van kalmte, waarbij je hersenen zogenaamde theta-golven produceren. De ideale combinatie van stilte en volledige ontspanning van het lichaam, brengen je in een serene staat, die we ook kunnen bereiken via meditatie.

Onderzoek laat zien dat mensen zich na een Floatsessie stressbestendiger en gelukkiger voelen. Slaappatronen en concentratie verbeteren aanzienlijk. Dus zowel het lichaam als de geest varen er wel bij.


Goed om te weten!
Voordat je helemaal tot rust komt in de FloatSpa, verwen je jezelf met de Aquamoon belevingsdouche. De ultieme voorbereiding als je het ons vraagt. Je spoelt alle gedachten en ruis van je af, terwijl je geniet van het zuivere warme water en de prettige geuren en kleuren.

Na elke sessie wordt het water waarin je “Float” gereinigd. Door het unieke reigingssysteem drijf je elke keer in schoon, gefilterd water. Goed om te weten toch?

Nog enkele tips voorafgaand aan het Floaten
Wil je graag optimaal genieten van het Floaten? Hier volgen nog enkele tips:
• Jij ervaart en wij zorgen voor de rest. Jouw eigen FØRENA handdoeken, slippers en verzorgingsproducten liggen voor je klaar bij binnenkomst;
• Eet niet teveel voorafgaand aan het Floaten;
• Je hebt volledige privacy in de Float ruimte;
• In verband met het hoge zoutgehalte van het water, adviseren we om 24 uur van tevoren niet te scheren of te ontharen.


Boek nu je Float sessie
Om echt effect te merken van de kracht van Floaten, raden wij aan om vaker dan 1 keer te komen. Hierdoor kom je sneller in een staat van diep herstel. We bieden Floaten in diverse vormen aan. Neem daarvoor een kijkje op: https://forena.nl/faciliteiten/floaten-forena/ en boek je eerste Float sessie direct.