Yoga

Yoga is feitelijk een eeuwenoude discipline. Gebaseerd op het idee dat lichaam en geest één moeten zijn, dat weer leidt tot een scherper bewustzijn. Yoga versterkt je lichaam, het kalmeert je gedachten en het houdt je scherp. Je ontdekt hoe je je lichaam én geest kunt ontspannen aan de hand van concentratie, meditatie, relaxatie en bewuste ademhaling.

Yoga is goed voor je gezondheid: 

  • Bewust bewegen, rekken en stretchen: spierprikkeling en -versteviging
  • Je verbrandt calorieën, afvalstoffen worden afgevoerd
  • Positief effect op je organen en zenuwstelsel
  • Balans tussen lichaam en geest opzoeken maakt je krachtiger en stabieler

Hatha Yoga 

De meest oude yogastijl die er is en waarvan vele stijlen zijn afgeleid. In deze vorm houd je een houding langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen uit het lichaam, waardoor het dus een ideale voorbereiding is op een meditatie. Tijdens Hatha yoga pas je diverse ademhalingstechnieken toe en kun je energie geven, reguleren en loslaten.

“In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking”

Hatha Yoga bij FØRENA
Er worden nog geen yogalessen of workshops gegeven.

Hot Yoga

Een workout van lichaam en geest in een flink verwarmde ruimte. Door de warmte worden je spieren flexibeler en kan je vaak meer uit je beweging halen. Ook je bindweefsel ontspant meer waardoor je soepeler wordt. Een hogere temperatuur zorgt ervoor dat je gaat zweten en in combinatie met gerichte ademhaling voer je meer afvalstoffen af. Dit merk je onder meer aan de conditie van je huid.

“De warmte in de goed geventileerde ruimte wordt als prettig ervaren, ook door mensen met longziekten zoals cara, astma of bronchitis.”

Hot yoga bij FØRENA
Er worden nog geen hot yogalessen of workshops gegeven.