Watertherapie

Er gaan vele krachten uit van water. Het werkt ontspannend als het over je heen stroomt, maar kan ook juist druk uitoefenen op weefsels. De watertemperatuur kan er via je huid voor zorgen dat je doorbloeding reageert, waardoor de aan- en afvoer van stoffen worden beïnvloed. Via diezelfde huid kun je voedzame stoffen opnemen vanuit water, denk bijvoorbeeld aan magnesium. 

“Water is the driving force of all nature – Leonardo da Vinci”

Watertherapie bij FØRENA

Bij FØRENA zetten we de helende werking van water in om actief te investeren in je gezondheid en welbevinden. Gevoed door wetenschappelijke kennis én de vele positieve ervaringen vanuit de praktijk. Watertherapie kan worden ingezet om onder meer het immuunsysteem te verbeteren, meer in balans te komen, het metabolisme te verhogen, de bloedruk te reguleren en pijn te verlichten. Bij FØRENA vind je verschillende watertoepassingen van onze partner Dornbracht, innovator en specialist pur sang:

  • De Aquamoon: een zeer bijzondere en innovatieve douche-ervaring.
  • Voetenbaden waarbij de voetreflexzones worden gestimuleerd.
  • De Vertical Shower. Hiermee combineer je een douche met een ontspannende en weldadige massage. Gerichte intensieve waterstralen zorgen voor een krachtige massage van je nek en schouders of geven een vitaliserende behandeling aan je rug. Drukpunten en meridianen worden op deze manier gestimuleerd en laten de juiste energie weer vrijuit stromen. En dat voel je.

Al onze toepassingen kunnen gezondheidsvoordelen opleveren en jou helpen om weer terug te komen in je natuurlijke flow. Onderbouwd met pure wetenschap en eeuwenoude kennis.

Kennis van vroeger en nu

De kracht van water gaat ver terug, zeker tot aan de Oudheid. Zo was het voor de Romeinen normaal om naar een badhuis te gaan om daar de ontspanning en te zoeken en lichaam en geest op te laden met uiteenlopende badtoepassingen, thermen en bronnen. De term kuuroord draagt het eigenlijk al in zich: een kuur helpt je er immers weer bovenop. Door de eeuwen heen lijken we de verbinding met het krachtige element een beetje te zijn kwijtgeraakt. We geven en gunnen onszelf vaak niet meer de tijd om actief te werken aan ontspanning, herstel en preventie.

De kracht van Kneipp

Sebastian Kneipp is de grondlegger van het merk Kneipp. Hij leefde van 1821 tot 1897 in Duitsland.

Het levensverhaal van Kneipp is nauw verbonden met zijn levensfilosofie. Doordat hij de ziekte tuberculose kreeg, zocht hij naar manieren om deze ziekte te bestrijden. Toen hij zichzelf met een soort koudwatertraining in de Donau wist te genezen, werd hij enthousiast om de helende werking van water verder te onderzoeken. Gedurende zijn leven breidde Kneipp zijn kennis over de helende werking van water en planten steeds verder uit. Hij ontwikkelde zo een holistische gezondheidsfilosofie en schreef er meerdere boeken over. Volgens de filosofie van Kneipp staat alles met elkaar in verbinding; de mens, zijn levensgewoonten en de natuur.

Bron: Kneipp

We love water

De mens bestaat gemiddeld voor 70% uit water. Ons DNA, al onze cellen en de informatieoverdracht die daartussen plaatsvindt; het hele basissysteem is actief bij de gratie van water. En ook in ons dagelijks leven kunnen we niet om de cruciale rol van dit element heen: voedingstoffen worden aangevoerd, afval- en gifstoffen afgevoerd, voedingsstoffen worden omgezet naar energie.
Ervaar de kracht van water tijdens één van onze arrangementen en in onze Floatspa.

Ontdek onze arrangementen